lunes, 26 de marzo de 2012

I ens quedem ara també sense premis econòmics.

Després d'unes falles complicades on la crisi es va notar en tots els monuments fallers, ara les comissions de Gandia no obtindran els premis econòmics que algunes empreses privades i la Federació de Falles atorgaven cada any. Açò es deu a que l'Ajuntament de Gandia, segons el PSOE, ha perdonat la subvenció de la Diputació destinada al pagament del Museu Faller que els endeuta al voltat de 400.000 euros.  A més el president de la Federació de Falles, Pep Lloret, ha recordat que el consistori endeuta part del conveni anual de 2010 i tot el corresponent a aquest any.


Què més ens podia passar a les falles de Gandia? Moltes de les nostres comissions estaven esperant com "agua de mayo" aquests guardons econòmics, ja  que amb aquestos diners podien fer front a una xicoteta part de les inversions que han degut fer. El problema és quin serà el nostre futur? Si cada exercici faller ens costa més aconseguir diners per plantar un bon monument, traure al carrer unes cavalcades dignes, aconseguir publicitat per als nostres llibrets i un llarg ect... Ara sols ens faltava que l'Ajuntament de Gandia, la Diputació o altres organismes públics no es facen càrrec de la seua part del conveni, les comissions malgrat la crisi fan l'esforç per a recaptar aquestos diners i ells que estan fent??? On ha quedat la paraula dels polítics?

Però bé, ara ha arribat el moment de solucionar el problema, dona igual el color polític del govern, tant uns com altres deurien posar-se d'acord  per pagar el que es deu i que les falles puguen seguir avant. I a més pagar el Museu Faller que malgrat que mai ha segut del meu gust, com també per a molts fallers, és el que amb l'esforç i la dedicació de les falles, hem aconseguit. I ara més que mai, els fallers i els polítics deurien lluitar per nostra festa, les falles.

1 comentario: