martes, 13 de abril de 2010

Teatre Serrano

El teatre Serrano de Gandía es una propietat municipal que començà amb les representacions teatrals al voltant de l’any 1900, en aquesta etapa rebia el nom de Teatre Circ. Dotze anys més tard se li otorgà el nom actual i al 1921 es va construir la façana d’estil modernista.
Com caigué en desús per el seu greu estat de degradació es decidí tancar les seves portes. Per aquest motiu començaren les obres de rehabilitació per part de l’arquitecte Horacio Fernández del Castillo. Aquesta reforma ha aconseguit uns bons acabaments malgrat el pressupost ajustat amb què comptava el projecte. A l’interior de les sales, contrasten els cromes de les butaques de roig teatral amb la fusta de faig que cobreix les parets. Els vestíbuls, en canvi, s’omplin de la llum mediterrània provinent dels colors clars dels sostres blancs en forma de bòveda. Pel que fa a l’exterior, el Teatre es configura com un edifici únic, realitzat a partir de tres estructures diferents que s’unifiquen per la textura, el color dels materials i l’armonització de les tonalitats emprades.

El Teatre actual manté l’estructura de planta rectangular de proporcions allargades (18m x 64,70m), amb dues parets mitgeres i dues façanes, la principal al Passeig de les Germanies i la lateral, al carrer Sant Vicent. Amb dues façanes s’han restaurat de forma completa per recuperar els elements decoratius perduts amb el pas del temps com els detalls escultòrics de taulells o els pinacles modernistes que rematen la façana principal. S’ha fet front a una tasca dificultosa, donada l’escasa qualitat dels materials originals i el seu mal estat de conservació. Ha sigut necessari realitzar reproduccions d’alguns dels elements decoratius com balustres i pinacles. També s’han recuperat les carpinteries segons el model històric del Teatre així com els arcs de la planta baixa de la façana principal, que havien quedat tapiats a mitjans del segle passat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario