domingo, 7 de febrero de 2010

Crida borgiana


Gandians, falleres i fallers...
A la plaça de l’Ajuntament es sentiren aquest paraules les quals recordem que  ja comença l’espera per a les falles. Les Falleres Majors de Gandia i alcalde de la ciutat cridaren a tots els assistents que començaren ja les falles.
En primer lloc, Merce Bolivar, Fallera Major Infantil de Gandia, transmeté a tots els xiquets fallers la seva gran il·lusió, la arribada de les falles. Aconsellà a tots els menuts de la ciutat que gaudiren d’aquesta festa, del seus actes, colorit i esplendor. La seva crida es dirigí més concretament als xiquets i així heu va recalcar al acabar el discurs: fallerets, falleretes visca Gandia, gandians , gandianes visquen les falles.



Després era el torn de Maure Almiñana, representant de les falles de Gandia, la qual recalcà la importància d’aquest any, el V Centenari Borja, i per aquest motiu serien les falles borgianes. San Francesc de Borja estaria present a tots els actes fallers fins i tot en la crida, cavalcades i demés esdeveniments. També aprofità l’ocasió per a fer un crit a la Gandia fallera la qual deu apropar aquesta festa a tots els ciutadans.    
I ja per concloure l’alcalde de la ciutat, Jose Manuel Orengo, es dirigí al públic per a cridar que arribara ja la primavera i com no les falles de Gandia. També expressà la seva alegria per l’any Borgià i la importància que això comportava.
La novetat d’aquest any fou l’Himne de Gandia per a finalitzar la crida,     en la qual sempre  s’escoltava l’himne de Valencia. Una gran decisió.

L’acte començà principalment amb el prego a càrrec de Salvador Bolufer, el qual va afegir a la tradicional crida un toc històric, com no l’aniversari del veí mes universal de Gandia. La plaça estava repleta de fallers i falleres que escoltaren aquest pregó i pogueren observar als membres de la família Borja.
Molta gent del públic creu que l’esdeveniment fou un poc llarg, però que l’any històric heu requeria. Després d’una llarg pregó, l’acte es s’endarrerí com corroeix en majoria de vegades.

No hay comentarios:

Publicar un comentario