sábado, 18 de diciembre de 2010

Censura a les Falles de Gandia

Estem torna’n enrere, fa unes dècades la societat espanyola lluitava a contracorrent per la llibertat d’expressió, política i social. Una vegada l’hem aconseguida alguns fallers d’especial volem que tornem a la censura, on sols es puga dir el que ells volen escoltar. A partir de hui ens posarem un espaladrap en la boca i una taponet al cul.


Honorio López, faller fins la medul•la la setmana passada va fer unes declaracions, en una tertulia de la Cope, sobre el secretari de la FdF, Pepe Màs, simples opinions i totalment argumentades. Un secretari de la Junta Local Fallera no pot desenvolupar un càrrec polític a l’Ajuntament, es lògic. Les Falles si van a demanar una subvenció com aquest senyor està a dintre del govern municipal la aconseguirà avanç que un membre de la Setmana Santa. Honori com totes les persones en calent li van fallar les formes, però és el que realment pensa el 90% de la societat gandiense. Sabeu quin es problema? Estava el gran Faller Paco Ruano, que comentà que Pepe Màs era un “mafios”, a aquest Faller no van a obrir-li cap expedient, sabeu per què? Uns tenim una categoria i altres un altra…

Des de el moment en que esta FdF va entrar al poder per x o per y volen controlar el ocorre fins l’últim detall, això per a mi atenta contra la llibertat de cada persona. Ara gracies a açò ens donem conter on està l’agermanament de les falles, en cap lloc. Estem portant un tema Faller al terreny personal. Si continuem pel mateix camí acabarem com heu dit avanç, amb un espaladrap a la boca i un taponet al cul.

Deguem recordar que Pepe Más ostenta un càrrec públic, a l’Ajuntament, per tant els periodistes o col•laboradors tenen dret i llibertat d’opinar el que creuen convenient sempre i quant estiga contrastat i argumentat. Així ho recull la tan volguda Constitució Espanyola:

Article 20:

1. Es reconeix i es protegixen els drets:

a. A expressar i difondre llibrement els pensaments, idees i opinions mitjançant la paraula, el escrit o qualsevol altre mitjà de reproducció.

......

2. L’exercici de aquestos drets no poden restringirse mitjançan ningùn tipus de censura previa.

....

3. ....

4. Aquestes llibertats tenen el seu límit en el respecte als drets reconeguts en aquest Títol, en el dret a l’honor, a la intimitat, a la pròpia imatge i a la protecció de la joventut e infància.



Com podeu comprovar Honorio López ha complit tots aquests articles de la Constitució Espanyola.

Sols sòn rumors però supostament (per a que no em censuren tambè aquest blog) Pepe Màs no li ha prestat més importància a aquest tema, no ha volgut que sancionaren a Honori, però certs membres de la FdF s’han encapotat en que açò pase. Entre ells es troben persones que el dia del homenatge de Tomàs Femenia, varen faltar al respecte a les Falleres Majors del anys anteriors. Ara quin respecte demanen? Si son ells els primers que menyspreïn... Adoneuse del que està fen i una vegada en la vida (ja que desprès del que va ocorrer a la Falla Prado i a la Falla Beniopa, no va hi haure germanor en les Falles) les comissions de Gandia donen suport a un faller de “tota la vida” dels que han aconseguit tant per a que ara tornem enrere!

Honorio, amic, tens tot el nostre suport! Ànim!

Ara si voleu em censureu!

10 comentarios:

  1. Tot açò, el que està passant, es molt sencill, amiga Maria. Eixes persones que s`han cregut amb el dret de callar la boca a algú (ara volen ser Deus i Deu sols hi ha un)són les primeres que a més de faltar al respecte sempre que tenen l'oportunitat, aprofitant la possició que tenen dintre la FdF, també es creuen posseidores de la veritat absoluta (el famós "porque lo digo jo i punto") i ho utilitzen per a amenaçar, jugant amb l'avantatge de que com sols sóm fallers de segon categoria i ells són d'especial no podem fer res al respecte. Però no han considerat l'opció de que en aquesta vida per sort o per desgràcia tot es torna i algún dia els arribarà, de moment i per a obrir boca, el suport ja s'ha decantat per al faller (perque la resta han demostrat que no ho són, Honori, estem amb tu, jo també sòc fallera de 2on categoria!!!!...per cert a mi també podeu censurar-me.

    ResponderEliminar
  2. lamentable article! Si a la llibertat d´expressio pero sempre amb educacio et puc asegurar que soc una persona imparcial! pero tu no ho estas siguent hasescrit articles bon pero aquest es el pitxor perque crec sincerament, jo que he sentit el programa varies vegades...crec sincerament que tu no l´ has sentit...una persona deu saber com quan i aon pot que coses i de quina manera. Una opinio humil i lliure!

    ResponderEliminar
  3. Sols vaig a contestar al que no he escoltat el programa, per a ser una bona periodista a la universitat man dit que dec tindre numeroses fonts d'informacio, i aquest article puc asegurarte q mès contrastat no pot estar.
    M'alegre que tingues opinions diferents, per a aixo està aquest blog. Gracies!

    ResponderEliminar
  4. Crec que tots estem d'acord amb la llibertat d'opinió!és cert que Honorio va expressar el que pensava i va donar la seua opinió.Fins ací tot correcte! però no tots els arguments que ell donà foren els més adequats. Per exemple, va posar pel mig una persona NO pública de l'entorn familiar de Pepe Más, i va ser just ahí quan les coses s'empastraren. Tot i que es pot estar d'acord amb allò que pensa Honorio, crec q s'equivoqueu quan esteu dient que ho han portat al terreny personal, pq pense que el 1r a fer-ho va ser ell amb eixe inoportú comentari...en va donar de molts i de millors, però crec q eixe ha estat l'argument que li ha sacionat i perjudicat!
    Així com també reconec les seues acertades disculpes per les formes en el darrer programa.

    ResponderEliminar
  5. gracies per contestar el meu comentari! pero jo me pregunte si esta contrastat eixa frase de "simples opinions i totalment argumentades" lo de simple opinions estic d´acord, pero lo de totalment argumentades....no se on estan els arguments del senyor Honorio Lopez, crec que en ningun lloc...per mes que senc el programa una i altra volta el arguments en sentit no els trobe...sols fer-te un comentari i et torne a repetir que soc molt mes imparcial de lo que et pots imaginar, auqesta persona reatliza una tasca sense anim de lucre i per amor a l´art i esta al servici de tots el fallers, aixo per començar. En segon lloc molt mal no ho farà quan:
    1.- Els jurats del festival els va triar ell per petició expressa de l´assamblea, el que demostra la confiança que en ell tenen.
    2.- Del jurats de l´any passat de monument de 40 sols han desqualificat a un la comissió de secretaris que evalua la seua tasca.
    3.- En el cas que el tema de la manipulació fora real la culpa no es d´ell si no de les propies comissions que a l´hora de presentar els jurats no presentem els suficients i esta persona es te que buscar la vida.
    4.- I el unic que et puc dir que desde que esta ell de secretari quan fas el desfile del bateig no el diu ningu els premis que tens aixina com abans i no vullc dir noms quan hi havia altre secretari tot el mon coneixia els premis abans d´arribar a la plaça i anaves per el carrer i tot el mon el feia gestos amb les man Segon!!! Primer !!...aixi era millor veritat!

    ResponderEliminar
  6. En cap moment he dit q la tasca del secretari de la FdF estiga mal feta, ha fet el mateix q tots els que han pasat x la Junta, uns vos agradaran mes o menys. Sols he dit lo de la subvencio de l'Ajuntament que no em pareix correcte. Estic siguen prou imparcial ja que açò es un blog d'opiniò.
    Vos done les gracies per participar en aquest blog, on podeu deixar la vostra SEMPRE! Un abraç

    ResponderEliminar
  7. perdona anonimo!!! soc gely moragues! i et puc asegurar q enguany abans d'arrivar a la plaça jo ja sabia el q tenia en infantil... 1er premi i ingeni i gracia! aixi q les teues opinions.... bo millor callar! bon nadal per a tots!!!

    gely moragues!

    ResponderEliminar
  8. torne a ser gely moragues... i pq no es va sancionar a ningu de la FdF quan van fer el gran error de no escoltar una emissió on SI faltaven el respecte de una gran fallera??? pq va tindre q ser ella la q ambs els seus collons presentar-se als jutgats i prendre les messures oportunes??? NO! ahi no feia falta sancionar a ningu, veritat??? clar com els dels errors van ser ells... ahí les coses ja son diferents veritat??? va!!! o tots x igual o ningu!!! ara si voleu... CENSUREUME!

    gely moragues!

    ResponderEliminar