•300 g de farina
•25 g de llevat fresc de forner
•3 ous
•3 cullerades grans de llet tèbia
•3 cullerades grans d'oli d'oliva o mantega
•3 cullerades grans d'anís o de ratafia o 2 cullerades petites de matafaluga
•100 g de sucre
•ratlladura de 1/2 llimona
•un pols de canyella
•un pols de sal
•oli d'oliva per a fregir
Preparació:
Es dissol el llevat amb la llet tèbia i s'aboca en un bol gran. S'hi barregen la resta d'ingredients: l'oli, l'anís, el sucre, els rovells d'ou, la ratlladura de llimona, la canyella i la sal. I es barreja. S'hi afegeix la farina tamisada i s'amassa fins que la pasta sigui ben fina.
Per altra banda, es munten les clares a punt de neu i s'afegeixen a poc a poc, tot remenant amb cura de baix cap amunt. Ha de quedar una pasta molt enganxosa i força espessa. Es tapa amb un drap de cuina i es deixa llevar fins que dobli el volum (1 hora aproximadament; si és més temps, no passa res) Tindreu més massa per fer més brunyols!
Passat aquest temps, es formen els brunyols i es couen amb oli ben calent fins que agafin el color marronós. Es deixen refredar sobre paper absorbent i s'ensucren.
Cadascú fa servir la seva pròpia tècnica a l'hora de fer els brunyols. La que fa sevir molta gent consisteix en untar amb oli dues culleres grans (d'aquesta manera la massa no s'enganxa), i jugant amb les dues culleres es dóna la forma arrodonida del brunyol. Una manera senzilla de no empastifar-se les mans.
Bon profit!
No hay comentarios:
Publicar un comentario