martes, 29 de diciembre de 2009

Com preparar una bona FIDEUA




Per a aquestes dates tant senyalades ens agradaria donar-vos unes quantes receptes per a poder cuinar el que mes us agrada, els menjars valencians:

En primer lloc anem a descriure com fer una bona fideua, es un dinar molt típic de la costa valenciana.

Els ingredients principals per a quatre persones son:
600g de fideu número 4
6 gambes
6 cigales
400g de rap
4 alls
2 tomaques
oli i sal
pebre roig i safrà

Per a fer el caldo necesitarem:
Morralla
Porros, tomaca
Ceba, alls, nyores i aigua

Per a la seva elaboració:
Farem un fumet de peix amb sofregit de verdures i morralla durant uns vint minuts i després ho colarem i ho reservarem.
En la paella posarem l’oli i la sal per a poder sofregir les gambes i les cigales, després les reservarem.
Sofregirem amb el mateix oli els alls i el rap, tot tallat molt menut, anyadirem la tomaca ratllada i el safrà.
Afegirem els fideus i li donarem unes voltes e immediatament el anyadirem el fumet (2 gots de caldo per un grapat de fideus)
Ho courem tot a foc fort i després abaixarem el foc per a que es faça el fideu.
Posarem les gambes i les cigales per damunt una vegada estiga quasi cuita la fideua.

1 comentario: